![]() |
Eskişehir çöreği Hamur Malzemesi: 1 Bardak suyun içine 1,5 çorba kaşığı toz maya,1 kesme şekeri konularak kabarması beklenir. Kabardıktan sonra içine, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1/2 bardak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1/2 bardak sıvı yağ, 1/2 kilo un, Tuz katılarak hamur yapılır. Hamurun üzerini sıcak tutmak için bir örtü yada kapak kapatılır.Hamurun kabarması beklenir. Diğer yandan hamurun iç malzemesi hazırlanmaya başlanır. İç malzemesi için; 1 büyük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 250 gr.kıyma 1,5[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuz-karabiber Tavanın içine az yağ konularak önce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar öldürülür, diğer malzemeler sırasıyla konularak fazla kavurmadan biraz çevrilir. Küçük bir kasenin içine parmaklarımızı batırmak için sıvı yağkonur. Hamur kabardıkdan sonra ufak bir parça kopartılıp yağlı parmaklarla hafifçe içi açılıp malzemesi konur üzeri kapatılır ters çevrilerek tepsiye aralıksız dizilir. Üzerine; 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çırpılır, içine 3-4 kaşık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve az yağ konularak karıştırılır. Hamurların üzerine kaşık kaşık dökülür. Üzerine susam-çörek otu serpilip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:34. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk