IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ekim 2010, 13:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eskişehir çöreği




Hamur Malzemesi:
1 Bardak suyun içine 1,5 çorba kaşığı toz maya,1 kesme şekeri konularak kabarması beklenir. Kabardıktan sonra içine,
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1/2 bardak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1/2 bardak sıvı yağ,
1/2 kilo un,
Tuz
katılarak hamur yapılır. Hamurun üzerini sıcak tutmak için bir örtü yada kapak kapatılır.Hamurun kabarması beklenir. Diğer yandan hamurun iç malzemesi hazırlanmaya başlanır.
İç malzemesi için;
1 büyük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr.kıyma
1,5[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
tuz-karabiber
Tavanın içine az yağ konularak önce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar öldürülür, diğer malzemeler sırasıyla konularak fazla kavurmadan biraz çevrilir.
Küçük bir kasenin içine parmaklarımızı batırmak için sıvı yağkonur. Hamur kabardıkdan sonra ufak bir parça kopartılıp yağlı parmaklarla hafifçe içi açılıp malzemesi konur üzeri kapatılır ters çevrilerek tepsiye aralıksız dizilir.
Üzerine;
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çırpılır, içine 3-4 kaşık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve az yağ konularak karıştırılır. Hamurların üzerine kaşık kaşık dökülür. Üzerine susam-çörek otu serpilip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çöreği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahramanmaraş Çöreği Seyra Yöresel Yemekler 0 22 Eylül 2014 22:01
Paskalya Çöreği N999 Hamur İşleri 0 04 Nisan 2012 13:46
çeç çöreği (çankırı) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 08:35
Amasya Çöreği Kralice Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:52
Paskalya Çöreği Kralice Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:42