IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15 Kasım 2008, 22:01   #1
Kralice
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paskalya Çöreği







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

Mayalı hamur için :

4.5 Su bardağı un
1 Su bardağı ılık süt
1 Kahve fincanı tozşeker
1 Adet yumurta
1 Kahve fincanı margarin
3 Tatlı kaşığı toz maya
1 Çay kaşığı tuz


Üzerine sürmek için :

1 adet yumurta sarısı
Arzuya göre üzerine susam veya çörekotu da serpebilirsiniz.


Hamurun dinlendirilme süresi : 25 dakika

Hazırlanışı;

Bir kapta mayalı hamur malzemelerini karıştırıp hamur elde edin.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirin.
Hamuru 5 parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayıp geniş bir rulo yapın.
Dilediğiniz biçimde örgü şekilleri verip yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 25 dakika dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Arzuya göre üzerine çörekotu da serpebilirsiniz.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.


Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
Çöreği, paskalya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ay Çöreği Sarya EylulFM Paylaşım 0 05 Haziran 2023 14:47
Paskalya Çöreği N999 Hamur İşleri 0 04 Nisan 2012 13:46
Eskişehir çöreği Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 13:50
çeç çöreği (çankırı) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 08:35
Amasya çöreği Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 12:44