IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ekim 2010, 15:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dolama (gaziantep)




MALZEME;
1 kg. sert buğday unu
3[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
10 gr. tuz
100 gr. nişasta
700 gr. sade yağ
1250 gr. antepfıstığı içi
500 gr. şeker
3 çay bardağı su

TARİFİ:
Un tezgah üzerine daire şeklinde dökülerek ortası boş bırakılır. Üç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuz ile çırpılarak 1 çay bardağı su ilave edilir ve unla yoğrulur. Yoğurma sırasında hamurun üzerine hafif su serpilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur kol kalınlığında 70'er gramlık parçalar halinde kesilir.Bu hamurlar yan çevrilerek üzerine nişasta serpilir ve avuç içiyle bastırılarak yoğrulur.Bu hamurlar merdane ile tabak şeklinde açılarak üstüne ve altına nişasta serpilir.Sonra bu hamurlardan 10 tanesi üst üste konarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va oklavası ile tepsi büyüklüğünde açılır.Bunların arasına nişasta atılır ve her biri 70 gramlık hamur rulo şeklinde üst üste sarılır ve kumaş topu haline gelen bu grup elle ovalanır.Yufkalar arsına nişasta konarak üst üste sağılır.Bu işlem 3 kez yapıldıktan sonra tezgaha yatırılır. Her 70 gr.lık hamur 200*120 cm halinde olmalıdır.Bu yufkalar 20*30 cm. ebatlarında kesilir. Kesilen her iki kat hamurun arasına iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilir.Bu parçalar oklavalara sarılır ve oklavada çıkarılır. Altı yağlanmış tepsiye kenardan başlayarak dizilir.Üzerine 600 gr. civarında eritilmiş sade yağ eşit olarak gezdirilir ve tepsi düşük ısıda fırına sürülür. Tepsi devamlı çevrilerek 25-30 dk. pişirilir.Fırından çıkan dolamaya sıcak kıvamdan 4 çorba kepçesi kadar dökülür ve düz bir zeminde 30 dk. soğumaya bırakılır.Dolama servise hazırdır.
Kıvamın Hazırlanması;500 gr. toz şeker ve 2,5 bardak su 103 derece ısıya gelinceye kadar kaynatılır

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dolama, gaziantep


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pazı Dolama Elysian Salatalar Mezeler 1 26 Nisan 2014 12:47
Dolama otu (paronychia serpilifolia) Ecrin Alternatif Tıp 0 06 Eylül 2013 00:53
2012 Dolama Eşarp(Şal) Modelleri AnqeL Ah Kadınlar 0 04 Mart 2012 15:21
Dolama Nedir - Dolama Belirtileri - Dolamanın Tedavi Yöntemleri Liaaa Sağlık Köşesi 0 27 Şubat 2012 11:59
Haşhaşlı Dolama Köbme YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:14