IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Ekim 2010, 23:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurut çorbası (gümüşhane)




Malzemeler
10 su bardağı kurut ayranı (2 su bardağı süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ince bulgur (düğürcük denen çok ince bulgur tercih edilir)
250 gr hazır et kavurması
Üzeri için;
50 gr tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)
2 çay kaşığı tuz, kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazırlanışı
Ayranı ve düğürcük, simit ya da haşıllık buğday denen çok ince buğdayı büyük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca kavurmayı ekleyip tuzu serpin ve karıştırarak 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
Ocağın altını iyice kısıp yemeği, kısık ateşte sık sık karıştırarak en az 1 saat kadar daha pişirin. Bu bir saatte malzemeler iyice karışıp lapa kıvamına gelecektir.
Yemeği ocaktan alıp üzerine kızgın yağda pişirdiğiniz pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i gezdirin ve servise sunun.

Not: Kurut denen kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Anadolu'da çok kullanılan bir malzemedir. Kurut suda ezilerek ayranı yapılır ve bu ayran yemeklerde kullanılır. Eğer kurut bulamazsanız, süzme yoğurdu 10 su bardağı ılık suda ezerek kullanabilirsiniz. Et kavurması da yine kış için yapılan hazırlıklardan biridir. Koyun,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi hayvanların etleri parçalanıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]anlarda pişirilir ve büyük tenekelere basılır. Siz de büyük marketlerde paketlenmiş olarak bulabilirsiniz

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
corbasi, çorbası, gümüşhane, kurut


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gümüşhane İlçelerinin isimleri - Gümüşhane'ye bağlı ilçeler PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 09 Kasım 2014 23:12
Gümüşhane şiirleri - Gümüşhane ile ilgili şiirler PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 09 Kasım 2014 23:05
Gendime çorbası (gümüşhane) Sır Yöresel Yemekler 0 30 Ekim 2010 17:41
Bulgurlu yaz çorbası (gümüşhane) Sır Yöresel Yemekler 0 28 Ekim 2010 19:06
Kurut çorbası (elazığ) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 16:16