27 Ekim 2010, 22:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsi böreği (giresun) Malzemeler: 1.5 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 demet maydonoz 3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı şeker 1 çay bardağı kuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü 1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu su. Hazırlanışı: Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır. Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür. Haşlanmış pirince kıyılmış maydonoz, ince doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber, şeker, kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve yağın üçte biri eklenerek karıştırılır. Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırılır ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye gelecek şekilde dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgünce yayılır. Kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Not: Aynı şekilde tavada arkalı önlü kızartarak da yapılabilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
böreği, giresun, hamsi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Giresun Pidesi - Giresun Pidesi Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 04 Temmuz 2012 15:30 |
100 Hamsi. | Düş | Fıkra | 1 | 29 Ekim 2011 01:38 |
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 23 Eylül 2011 13:36 |