IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Temmuz 2012, 15:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Giresun Pidesi - Giresun Pidesi Tarifi






Malzemeler - 500 Gr Dana Kıyma
- 4 Adet Kuru Soğan
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Hazırlanışı 500 gram dana kıyma orta ocak ateşinde yarım bardak su ile ezilerek kavrulur. Kavrulurken tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir. 4 adet soğan soyulup temizlendikten sonra küp küp doğranır. Suyunu çekip kavrulan kıymaya soğanlar eklenerek 1 tatlı kaşığı tuz ile harmanlanıp ocak ateşinden alınır. 6 adet hamur açılarak içerisine harç konulup ay şeklinde kapatılır. Ardından uzun bir şerit haline getirilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve odun ateşine verilir. İstenilirse bu işlem fırında da yapılabilir. Ancak evde hamur açılması gerekmektedir her pişen pidenin üzerine yumuşaması ve koku vermesi için tereyağı sürülür.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
giresun, pidesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi Liaaa Hamur İşleri 1 13 Haziran 2012 02:11
Ev Pidesi N999 Hamur İşleri 0 07 Haziran 2012 00:53
Yaprak pidesi (yalova) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:47