04 Temmuz 2012, 15:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Giresun Pidesi - Giresun Pidesi Tarifi Malzemeler - 500 Gr Dana Kıyma - 4 Adet Kuru Soğan - 1 Yemek kaşığı Tereyağı - 1 Tatlı kaşığı Tuz - 1 Adet Yumurta Sarısı Hazırlanışı 500 gram dana kıyma orta ocak ateşinde yarım bardak su ile ezilerek kavrulur. Kavrulurken tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir. 4 adet soğan soyulup temizlendikten sonra küp küp doğranır. Suyunu çekip kavrulan kıymaya soğanlar eklenerek 1 tatlı kaşığı tuz ile harmanlanıp ocak ateşinden alınır. 6 adet hamur açılarak içerisine harç konulup ay şeklinde kapatılır. Ardından uzun bir şerit haline getirilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve odun ateşine verilir. İstenilirse bu işlem fırında da yapılabilir. Ancak evde hamur açılması gerekmektedir her pişen pidenin üzerine yumuşaması ve koku vermesi için tereyağı sürülür. | |
|
Etiketler |
giresun, pidesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi | Liaaa | Hamur İşleri | 1 | 13 Haziran 2012 02:11 |
Ev Pidesi | N999 | Hamur İşleri | 0 | 07 Haziran 2012 00:53 |
Yaprak pidesi (yalova) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:47 |