Lor dolması (gümüşhane) Malzeme Pazı 1 bağ Su 2 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Duru köftelik Bulgur 1/2 su bardağı Lor 1 su bardağı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 tatlı kaşığı Maydanoz 1/2 demet Tereyağı (erimiş) 1 tatlı kaşığı Süt Kaymağı (çiğ) 8 yemek kaşığı Yoğurt (süzme) 1 su bardağı Sarımsak 3 diş Porsiyon Adedi: 4-6 YAPILIŞI Pazılar yıkanır, sapları kesilir. İki su bardağı kaynar,tuzlu ( 1 tatlı kaşığı) suda bir taşım kaynatılır.Süzgece alınarak üzerine soğuk su dökülür (erimemesi için).Pazıların haşlama suyundan 1/2 su bardağı sıcak su alınarak bulgur ıslatılır.Kabarınca lor,karabiber,pul bibr kalan tuz, yıkanmış, ayıklanmış ( yumuşak bir kıvam olması gerekir).Pazılara gereği kadar iç konup yaprak sarması gibi sarılarak tencereye yerleştirilir.Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların haşlama suyundan3/4 su bardağı su ileve edilir.Bir tatlı kaşığı tereyağı konur ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kaymak ilave edilerek 200 derece ısıdaki fırında 10 dakika bekletilir.Sıcak olarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile servis yapılır. (K.K.Yılmaz). NOT: Gümüşhane ve Bayburt yörelerinde sevilerek yapılan bir yemektir. Bu yemeğin şu şekilde doğduğu anlatılmaktadır. 'Aniden misafir geleceğini öğrenen ev hanımı, evde et olmayınca evde bulunan ,yörede sevilerek tüketilen lor ve bahçedeki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile bir dolma hazırlar' |
Cevap: Lor dolması (gümüşhane) Maviiiiiiiiii balım:D merak ettim resmini:p [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Lor dolması (gümüşhane) hahahah : ))))))))))) Cok fenasın sen dıyım kzuum haha |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:58. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net