28 Ekim 2010, 19:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lor dolması (gümüşhane) Malzeme Pazı 1 bağ Su 2 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Duru köftelik Bulgur 1/2 su bardağı Lor 1 su bardağı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 tatlı kaşığı Maydanoz 1/2 demet Tereyağı (erimiş) 1 tatlı kaşığı Süt Kaymağı (çiğ) 8 yemek kaşığı Yoğurt (süzme) 1 su bardağı Sarımsak 3 diş Porsiyon Adedi: 4-6 YAPILIŞI Pazılar yıkanır, sapları kesilir. İki su bardağı kaynar,tuzlu ( 1 tatlı kaşığı) suda bir taşım kaynatılır.Süzgece alınarak üzerine soğuk su dökülür (erimemesi için).Pazıların haşlama suyundan 1/2 su bardağı sıcak su alınarak bulgur ıslatılır.Kabarınca lor,karabiber,pul bibr kalan tuz, yıkanmış, ayıklanmış ( yumuşak bir kıvam olması gerekir).Pazılara gereği kadar iç konup yaprak sarması gibi sarılarak tencereye yerleştirilir.Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların haşlama suyundan3/4 su bardağı su ileve edilir.Bir tatlı kaşığı tereyağı konur ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kaymak ilave edilerek 200 derece ısıdaki fırında 10 dakika bekletilir.Sıcak olarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile servis yapılır. (K.K.Yılmaz). NOT: Gümüşhane ve Bayburt yörelerinde sevilerek yapılan bir yemektir. Bu yemeğin şu şekilde doğduğu anlatılmaktadır. 'Aniden misafir geleceğini öğrenen ev hanımı, evde et olmayınca evde bulunan ,yörede sevilerek tüketilen lor ve bahçedeki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile bir dolma hazırlar'
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
28 Ekim 2010, 19:14 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Lor dolması (gümüşhane) Maviiiiiiiiii balım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. merak ettim resmini:p Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
28 Ekim 2010, 19:45 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Lor dolması (gümüşhane) hahahah : ))))))))))) Cok fenasın sen dıyım kzuum haha
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, gümüşhane, lor |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gümüşhane'nin ingilizce tanıtımı - İngilizce Gümüşhane tanıtımı | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 23:13 |
Gümüşhane İlçelerinin isimleri - Gümüşhane'ye bağlı ilçeler | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 23:12 |
Gümüşhane şiirleri - Gümüşhane ile ilgili şiirler | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 23:05 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Evelek dolması (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 28 Ekim 2010 19:54 |