IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 30 Ekim 2010, 17:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Keledoş (hakkari)




Malzeme
4 tane tandır ekmeği
250 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
Sosu için;
500 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5-6[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı salça
3 çay kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

Yapılışı:
Tandır ekmeyi ufak parçalar halinde parçalanır ve bir tepsinin içine çok ince olmak şartı ile serilir,serilen ekmeğin üzerine yoğrulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi bir avuç kadar serpilir ,onun üzerine bir daha ekmek serpilir ve bu işlem üç veya dört defa tekrarlanır.
Sosu da bu arada hazırlanır ,hazırlanışı ;yoğurdun içine iki veya üç su bardağı su dökülür ve karıştırılır ayran haline gelince içine tuz ve ezilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atılır ve ateşe bırakılır.
Ilık durumundayken indirilir, bu arada tavanın içine yağ konur ateşe bırakılır eriyince içine salça ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atılır ve karıştırılır ,kıvamına gelince ateşten indirilir, hazır halde bekleyen ayranın içine dökülür ve iyice karıştırılır. Sosun ılık olmasına dikkat edilmelidir, sos ılık halde iken hazırlamış olduğumuz ekmeyin üzerine yavaşça dökülür 5-10 dk. Beklemeye bıraktıktan sonra servise sunulur.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
hakkari, keledoş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Keledoş tarifi Sarya Sebze Yemekleri 0 16 Ocak 2021 07:54
Hakkari Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:28
Kepaye (hakkari) Sır Yöresel Yemekler 0 31 Ekim 2010 16:00
Cimilig (hakkari) Sır Yöresel Yemekler 0 30 Ekim 2010 17:42