![]() |
Yeşil zeytin tatlandırılması (hatay) MALZEMELER 10 kg. yeşil zeytin 2 su bardağı söndürülmüş kireç 300 gr. kostik 10 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu 1,5 kg. iri tuz YAPILIŞI Bakır bir kap içindeki suda kostik eritilir. Zeytinler içine konularak üstü örtülecek miktarda su ilave edilip bir tülbentle kapatılır. Her yarım saatte bir karıştırılarak kırmızı suyu çıktıktan sonra söndürülmüş kireç ilave edilip tekrar karıştırılır. 12 saat sonra zeytinin tadına bakılır. Tatlılaşmışsa suyu dökülür ve yeniden su konulup dört gün boyunca sabah akşam suyu değiştirilir. Tatlanan zeytinler kavanoza konur. Diğer tarafta 1.5 kg. tuz, suda (yumurta ayarı = % 14 tuzlu su) eritilerek hazırlanan tuzlu suya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu ilave edilir ve bu karışım, kavanozlardaki zeytinlerin yüzünü kapatacak kadar doldurulur. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk