05 Kasım 2010, 04:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yeşil zeytin tatlandırılması (hatay) MALZEMELER 10 kg. yeşil zeytin 2 su bardağı söndürülmüş kireç 300 gr. kostik 10 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu 1,5 kg. iri tuz YAPILIŞI Bakır bir kap içindeki suda kostik eritilir. Zeytinler içine konularak üstü örtülecek miktarda su ilave edilip bir tülbentle kapatılır. Her yarım saatte bir karıştırılarak kırmızı suyu çıktıktan sonra söndürülmüş kireç ilave edilip tekrar karıştırılır. 12 saat sonra zeytinin tadına bakılır. Tatlılaşmışsa suyu dökülür ve yeniden su konulup dört gün boyunca sabah akşam suyu değiştirilir. Tatlanan zeytinler kavanoza konur. Diğer tarafta 1.5 kg. tuz, suda (yumurta ayarı = % 14 tuzlu su) eritilerek hazırlanan tuzlu suya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu ilave edilir ve bu karışım, kavanozlardaki zeytinlerin yüzünü kapatacak kadar doldurulur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
hatay, tatlandirilmasi, tatlandırılması, yeşil, zeytin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sarı biber ve yeşil zeytin garnitürlü kuzu bonfile | Lcia | Dünya Mutfakları | 0 | 27 Kasım 2014 00:30 |
Yeşil Zeytin Çorbası | Sim | Çorbalar | 0 | 15 Temmuz 2013 19:59 |
Zeytin üfelemesi (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 03 Kasım 2010 08:25 |