IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   ıspanaklı makarna (izmir) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/373469-ispanakli-makarna-izmir.html)

Sır 24 Aralık 2010 21:14

ıspanaklı makarna (izmir)
 
Malzemeler
1 paket penne makarna (kısa herhangi bir makarna kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
200-250 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprağı
8-10 adet kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (konserve kurutulmuş ya da köz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı kapari
3 yemek kaşığı zeytinyağı+25 gr tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Üzeri için;
5-6 yemek kaşığı ince kıyılmış parmesan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i (tulum[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i de kullanabilirsiniz)

Yapılışı
Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını ayırın. Bol suyla yıkayıp sadece yapraklarını incecik doğrayın. Kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ılık suda 2-3 saat bekletip süzün. Eğer konserve kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanacaksanız sadece yağını süzün. Sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Soğanı, yemeklik, çok ince doğrayın. Sarımsakları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanesi şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup, tavla zarı formunda dilimleyin. Zeytinyağını ve tereyağı derin bir tavada eritip kızdırın. Soğan ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları katıp 2-3 dakika kavurun. Ispanak, kapari, tuz ve karabiberi ilave edip, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ekleyip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Derin bir tencereye 10 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip, kaynatın. Makarnayı ekleyip, karıştırın ve 8-10 dakika diri kıvamda haşlayın. Süzüp tekrar tencereye alın. Sosu makarnaya ilave edip, karıştırın. Bekletmeden servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpip, servise sunun.

Not; Makarnayı sulu olarak süzün. Yani en az içinde yarım bardak makarna suyu kalmalı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk