![]() |
ıspanaklı makarna (izmir) Malzemeler 1 paket penne makarna (kısa herhangi bir makarna kullanabilirsiniz) 1 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 200-250 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprağı 8-10 adet kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (konserve kurutulmuş ya da köz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı+25 gr tereyağı 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı tuz, karabiber Üzeri için; 5-6 yemek kaşığı ince kıyılmış parmesan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i (tulum[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i de kullanabilirsiniz) Yapılışı Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını ayırın. Bol suyla yıkayıp sadece yapraklarını incecik doğrayın. Kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ılık suda 2-3 saat bekletip süzün. Eğer konserve kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanacaksanız sadece yağını süzün. Sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Soğanı, yemeklik, çok ince doğrayın. Sarımsakları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanesi şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup, tavla zarı formunda dilimleyin. Zeytinyağını ve tereyağı derin bir tavada eritip kızdırın. Soğan ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları katıp 2-3 dakika kavurun. Ispanak, kapari, tuz ve karabiberi ilave edip, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ekleyip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Derin bir tencereye 10 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip, kaynatın. Makarnayı ekleyip, karıştırın ve 8-10 dakika diri kıvamda haşlayın. Süzüp tekrar tencereye alın. Sosu makarnaya ilave edip, karıştırın. Bekletmeden servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpip, servise sunun. Not; Makarnayı sulu olarak süzün. Yani en az içinde yarım bardak makarna suyu kalmalı. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:28. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk