![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | ıspanaklı makarna (izmir) Malzemeler 1 paket penne makarna (kısa herhangi bir makarna kullanabilirsiniz) 1 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 200-250 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprağı 8-10 adet kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (konserve kurutulmuş ya da köz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı+25 gr tereyağı 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı tuz, karabiber Üzeri için; 5-6 yemek kaşığı ince kıyılmış parmesan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i (tulum[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i de kullanabilirsiniz) Yapılışı Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını ayırın. Bol suyla yıkayıp sadece yapraklarını incecik doğrayın. Kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ılık suda 2-3 saat bekletip süzün. Eğer konserve kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanacaksanız sadece yağını süzün. Sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Soğanı, yemeklik, çok ince doğrayın. Sarımsakları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanesi şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup, tavla zarı formunda dilimleyin. Zeytinyağını ve tereyağı derin bir tavada eritip kızdırın. Soğan ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları katıp 2-3 dakika kavurun. Ispanak, kapari, tuz ve karabiberi ilave edip, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ekleyip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Derin bir tencereye 10 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip, kaynatın. Makarnayı ekleyip, karıştırın ve 8-10 dakika diri kıvamda haşlayın. Süzüp tekrar tencereye alın. Sosu makarnaya ilave edip, karıştırın. Bekletmeden servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpip, servise sunun. Not; Makarnayı sulu olarak süzün. Yani en az içinde yarım bardak makarna suyu kalmalı.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
ispanakli, izmir, makarna, ıspanaklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Makarna Kilo Aldırır Mı? - Makarna Şişmanlatır Mı? - Makarna Kilo Yapar Mı? | Sarya | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 02 Ocak 2021 05:34 |
izmir tente, izmir tenteciler, izmir pergola | firmalinkleri | Web Site Tanıtımı | 0 | 20 Aralık 2018 15:30 |
Sotelenmiş ıspanaklı palamut | Amelia | Deniz Ürünleri | 0 | 01 Eylül 2014 16:16 |
ıspanaklı iç (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:36 |
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna | Kralice | Makarnalar Pilavlar | 1 | 12 Mart 2009 15:31 |