IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2010, 21:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ıspanaklı makarna (izmir)




Malzemeler
1 paket penne makarna (kısa herhangi bir makarna kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
200-250 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprağı
8-10 adet kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (konserve kurutulmuş ya da köz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı kapari
3 yemek kaşığı zeytinyağı+25 gr tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Üzeri için;
5-6 yemek kaşığı ince kıyılmış parmesan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i (tulum[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i de kullanabilirsiniz)

Yapılışı
Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını ayırın. Bol suyla yıkayıp sadece yapraklarını incecik doğrayın. Kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ılık suda 2-3 saat bekletip süzün. Eğer konserve kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanacaksanız sadece yağını süzün. Sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Soğanı, yemeklik, çok ince doğrayın. Sarımsakları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanesi şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup, tavla zarı formunda dilimleyin. Zeytinyağını ve tereyağı derin bir tavada eritip kızdırın. Soğan ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları katıp 2-3 dakika kavurun. Ispanak, kapari, tuz ve karabiberi ilave edip, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ekleyip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Derin bir tencereye 10 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip, kaynatın. Makarnayı ekleyip, karıştırın ve 8-10 dakika diri kıvamda haşlayın. Süzüp tekrar tencereye alın. Sosu makarnaya ilave edip, karıştırın. Bekletmeden servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpip, servise sunun.

Not; Makarnayı sulu olarak süzün. Yani en az içinde yarım bardak makarna suyu kalmalı.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan
Cevapla

Etiketler
ispanakli, izmir, makarna, ıspanaklı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Makarna Kilo Aldırır Mı? - Makarna Şişmanlatır Mı? - Makarna Kilo Yapar Mı? Sarya Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 02 Ocak 2021 05:34
izmir tente, izmir tenteciler, izmir pergola firmalinkleri Web Site Tanıtımı 0 20 Aralık 2018 15:30
Sotelenmiş ıspanaklı palamut Amelia Deniz Ürünleri 0 01 Eylül 2014 16:16
ıspanaklı iç (konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 22:36
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna Kralice Makarnalar Pilavlar 1 12 Mart 2009 15:31