![]() |
Tas pilavı (kahramanmaraş) Malzemeler 250 gr kuşbaşı et 15-20 Tane arpacık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 Tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 Tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası Karabiber, kırmızıbiber, tuz 2 Su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı Arpacık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur, kuşbaşı etlerle ısıya dayanıklı (tercihen metal) çukur bir kasenin içine alınır. Soğan ve etlerin üzerine salçalar, karabiber, kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ilave edilir ve karıştırılır. Bu malzemeler kaseyle birlikte bir tencerenin içine ters çevrilir ve üzerine içindekilerin çıkmaması için ağırlık koyulur. Kasenin üzerine bastıracak kadar sıcak su koyulur ve etler 35-40 dk kısık ateşte pişirilir. Pişen etli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı karışımımızın suyundan 4 su bardağı bir tencereye alırız. Daha önce 1-2 saat sıcak tuzlu suda beklettiğimiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerimizin süzüp yıkadıktan sonra kaynayan suya ilave ederiz. Ağzı kapalı bir şekilde 5-10 dk. dinlendirdikten sonra servis tabağımıza alırız ve üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı, etli karışımımızı yerleştiririz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:19. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk