IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Ocak 2011, 08:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tas pilavı (kahramanmaraş)




Malzemeler
250 gr kuşbaşı et
15-20 Tane arpacık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 Tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 Tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
Karabiber, kırmızıbiber, tuz
2 Su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı
Arpacık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur, kuşbaşı etlerle ısıya dayanıklı (tercihen metal) çukur bir kasenin içine alınır. Soğan ve etlerin üzerine salçalar, karabiber, kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ilave edilir ve karıştırılır. Bu malzemeler kaseyle birlikte bir tencerenin içine ters çevrilir ve üzerine içindekilerin çıkmaması için ağırlık koyulur. Kasenin üzerine bastıracak kadar sıcak su koyulur ve etler 35-40 dk kısık ateşte pişirilir. Pişen etli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı karışımımızın suyundan 4 su bardağı bir tencereye alırız. Daha önce 1-2 saat sıcak tuzlu suda beklettiğimiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerimizin süzüp yıkadıktan sonra kaynayan suya ilave ederiz. Ağzı kapalı bir şekilde 5-10 dk. dinlendirdikten sonra servis tabağımıza alırız ve üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı, etli karışımımızı yerleştiririz.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kahramanmaraş, pilavi, pilavı, tas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahramanmaraş Mutfağı PySSyCaT Akdeniz Bölgesi 0 15 Kasım 2014 10:16
Kahramanmaraş Çöreği Seyra Yöresel Yemekler 0 22 Eylül 2014 22:01
Kahramanmaraş Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:40
Mımbar (kahramanmaraş) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Aralık 2010 21:20
Boranı (kahramanmaraş) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Aralık 2010 21:19