IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Anakız pilavı (kastamonu) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/377983-anakiz-pilavi-kastamonu.html)

Sır 20 Ocak 2011 08:26

Anakız pilavı (kastamonu)
 
Malzeme
Duru Yeşil Mercimek 1 su bardağı
Su 5 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Margarin (erimiş) 8 yemek kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Mercimek ayıklanır ve yıkanır. Bir tencerede mercimek 2 su bardağı su ilavesiyle haşlanır, ancak pişirmeden ocaktan alınır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Tereyağ eritilir, 3 su bardağı sıcak su dökülür, tuz, bulgur, haşlanmış mercimek ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Önce orta, sonra hafif ısıda bulgur ve mercimekler suyunu çelinceye kadar pişirilir.Küçük bir tavada tereyağı eritelerek pilavın üzerine gezdirilir ve kapak kapatılarak demlemeye bırakılır. (K.K.Kabaoğlu)

NOT: Kastamonu yöresinde sevilerek tüketilen bir pilav, birçok yörede mercimekli pilav olarak da bilinir bilinmektedir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk