![]() |
Anakız pilavı (kastamonu) Malzeme Duru Yeşil Mercimek 1 su bardağı Su 5 su bardağı Soğan 1 orta boy Margarin (erimiş) 8 yemek kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Mercimek ayıklanır ve yıkanır. Bir tencerede mercimek 2 su bardağı su ilavesiyle haşlanır, ancak pişirmeden ocaktan alınır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Tereyağ eritilir, 3 su bardağı sıcak su dökülür, tuz, bulgur, haşlanmış mercimek ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Önce orta, sonra hafif ısıda bulgur ve mercimekler suyunu çelinceye kadar pişirilir.Küçük bir tavada tereyağı eritelerek pilavın üzerine gezdirilir ve kapak kapatılarak demlemeye bırakılır. (K.K.Kabaoğlu) NOT: Kastamonu yöresinde sevilerek tüketilen bir pilav, birçok yörede mercimekli pilav olarak da bilinir bilinmektedir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk