20 Ocak 2011, 08:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Anakız pilavı (kastamonu) Malzeme Duru Yeşil Mercimek 1 su bardağı Su 5 su bardağı Soğan 1 orta boy Margarin (erimiş) 8 yemek kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Mercimek ayıklanır ve yıkanır. Bir tencerede mercimek 2 su bardağı su ilavesiyle haşlanır, ancak pişirmeden ocaktan alınır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Tereyağ eritilir, 3 su bardağı sıcak su dökülür, tuz, bulgur, haşlanmış mercimek ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Önce orta, sonra hafif ısıda bulgur ve mercimekler suyunu çelinceye kadar pişirilir.Küçük bir tavada tereyağı eritelerek pilavın üzerine gezdirilir ve kapak kapatılarak demlemeye bırakılır. (K.K.Kabaoğlu) NOT: Kastamonu yöresinde sevilerek tüketilen bir pilav, birçok yörede mercimekli pilav olarak da bilinir bilinmektedir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
anakiz, anakız, kastamonu, pilavi, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kastamonu - Küre | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 26 Ocak 2012 22:43 |
Kastamonu Ekonomisi | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 10 Ocak 2012 22:33 |
Kastamonu | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:33 |
Kastamonu pilavı | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:29 |
Anakız çorbası (kastamonu | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:25 |