Malzeme
Duru Yeşil Mercimek 1 su bardağı
Su 5 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Margarin (erimiş) 8
yemek kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 6
YAPILIŞI
Mercimek ayıklanır ve yıkanır. Bir tencerede mercimek 2 su bardağı su ilavesiyle haşlanır, ancak pişirmeden ocaktan alınır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Tereyağ eritilir, 3 su bardağı sıcak su dökülür, tuz, bulgur, haşlanmış mercimek ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Önce orta, sonra hafif ısıda bulgur ve mercimekler suyunu çelinceye kadar pişirilir.Küçük bir tavada tereyağı eritelerek pilavın üzerine gezdirilir ve kapak kapatılarak demlemeye bırakılır. (K.K.Kabaoğlu)
NOT: Kastamonu yöresinde sevilerek tüketilen bir pilav, birçok yörede mercimekli pilav olarak da bilinir bilinmektedir.