IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2014, 09:56   #1
Çevrimdışı
Fas Pilavı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

2 su bardağı yasemin pirinci
300 gr yağsız yada orta yağlı kıyma
7-8 adet kuru kayısı
1 büyük limonun kabukları
1 büyük soğan
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
1 çay bardağı kabuksuz tuzsuz badem
mümkünse 2 su bardağı et suyu yoksa normal su
1 adet portakalın suyu
2 diş sarımsak
tereyağı ve zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
tuz ve çekme karabiber
8-10 sap maydanoz

Fas pilavı nasıl yapılır?

1-Soğanı çok ince pişince görünmeyecek gibi doğrayın. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını pilav tencertesinde kızdırdıktan sonra soğanları ölünceye kadar kavurun. Yakmayın, fazla renk almadan kıymayı ilave edin.

2-Karıştırarak kavurmaya devam edin kıymalar tane tane olsunlar. 2 diş sarımsağı elinizle rastgele doğrayıp içine ilave edin.

3-Yasemin pirinçleriniz yarım saat kadar ılık suda dinlenmede olsunlar. Küp küp doğradığınız kayısıları ve üzümleri yıkayın. Et suyunuz sıcak olsun.

4-Soğanlar ve kıyma kavrulduktan sonra bademleri, baharatları ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Bir kaç dakika sonra üzüm ve kayısıları ekleyip sıcak suyunu verin. Ardından narin ama iyice yıkanmış pirinçleri tencereye ilave edin. Portakal suyunu ekleyin.

5-Yumuşak bir şekilde karıştırıp kapağını kapatın. Altını kısın ve yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekip pirinçler pişince altını kapatın. Dipten de alıp karıştırdıktan sonra üzerine bir dem bezi yerleştirerek (temiz bir havlu, havlu kağıt, temiz bir tülbent kumaşı vb) beklemeye bırakın.

6-15 dakika demlendikten sonra pilavınız servis edilmeye hazır tane tane ayrılmış olacaktır.

7-Tabaklara porsiyonladıktan sonra üzerlerine çok ince kıyılmış maydanoz serperek pilavınızı renklendirin.

Not: Pilav ısıtılınca hiçbir zaman ilk pişirildiği an gibi lezzetli olmaz. Bu sebeple tavsiyem piştikten hemen sonra tüketilmesidir.

Beğenmeniz dileğiyle, afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(lezzetyolu)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

2 su bardağı yasemin pirinci
300 gr yağsız yada orta yağlı kıyma
7-8 adet kuru kayısı
1 büyük limonun kabukları
1 büyük soğan
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
1 çay bardağı kabuksuz tuzsuz badem
mümkünse 2 su bardağı et suyu yoksa normal su
1 adet portakalın suyu
2 diş sarımsak
tereyağı ve zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
tuz ve çekme karabiber
8-10 sap maydanoz

Fas pilavı nasıl yapılır?

1-Soğanı çok ince pişince görünmeyecek gibi doğrayın. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını pilav tencertesinde kızdırdıktan sonra soğanları ölünceye kadar kavurun. Yakmayın, fazla renk almadan kıymayı ilave edin.

2-Karıştırarak kavurmaya devam edin kıymalar tane tane olsunlar. 2 diş sarımsağı elinizle rastgele doğrayıp içine ilave edin.

3-Yasemin pirinçleriniz yarım saat kadar ılık suda dinlenmede olsunlar. Küp küp doğradığınız kayısıları ve üzümleri yıkayın. Et suyunuz sıcak olsun.

4-Soğanlar ve kıyma kavrulduktan sonra bademleri, baharatları ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Bir kaç dakika sonra üzüm ve kayısıları ekleyip sıcak suyunu verin. Ardından narin ama iyice yıkanmış pirinçleri tencereye ilave edin. Portakal suyunu ekleyin.

5-Yumuşak bir şekilde karıştırıp kapağını kapatın. Altını kısın ve yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekip pirinçler pişince altını kapatın. Dipten de alıp karıştırdıktan sonra üzerine bir dem bezi yerleştirerek (temiz bir havlu, havlu kağıt, temiz bir tülbent kumaşı vb) beklemeye bırakın.

6-15 dakika demlendikten sonra pilavınız servis edilmeye hazır tane tane ayrılmış olacaktır.

7-Tabaklara porsiyonladıktan sonra üzerlerine çok ince kıyılmış maydanoz serperek pilavınızı renklendirin.

Not: Pilav ısıtılınca hiçbir zaman ilk pişirildiği an gibi lezzetli olmaz. Bu sebeple tavsiyem piştikten hemen sonra tüketilmesidir.

Beğenmeniz dileğiyle, afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(lezzetyolu)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fas, pilavı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin Pilavı oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 16:59
Sebzeli Çin Pilavı Sevda Makarnalar Pilavlar 0 04 Şubat 2012 22:56
Kaz pilavı (samsun) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 20:43
Yaz Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:43
Çin Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 12 Nisan 2009 17:51