IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ocak 2011, 08:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kayseri Böreği




MALZEMELER
4.5 SU BARDAĞI UN
YETERİNCE SU
2,3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
250 GRAM KIYMA
2 ORTA BOY KURU SOĞAN
YARIM ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ORTA BOY DOMATES
2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 SU BARDAĞI YOĞURT
4-5 DİŞ SARMISAK
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
TOZ KIRMIZI BİBER
KARABİBER
1 DEMET MAYDANOZ
KIZARTMAK İÇİN:
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

Unu, hamur yoğuracağımız kaba alıp ortasını açalım. Azar azar su, 2 çay kaşığı karbonat, yeterince tuz ilave ederek, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirelim. Hamurdan bezeler yapıp, merdane yardımıyla açalım. Daha sonra kase yardımıyla kızartacağınız tavanın boyutuna indirmek için tava büyüklüğünde yuvarlak parçalar keselim hamur kenarlarını çıkartalım. (Mantı yufkasından biraz daha kalınca açalım) Hamurların tümünü açtıktan sonra kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Kızaran hamurları emici bir kağıt üzerine çıkararak fazla yağlarını aldıralım. Soğanları küaçük küçük doğrayıp 2-3 kaşık sıvı yağda pembeleştirelim. Ardından kıymayı ilave ederek, kıymanın rengi değişene dek kavurmaya devam edelim. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyerek, ince doğranmış maydonozu ve tuzu ilave edelim. 2 dakika daha pişirip salçayı ekleyelim. 1-2 dakika sonra ateşten alalım. Aralarına kıymalı harçtan yayarak 4 yufkayı üst üstte yerleştirelim. Sarımsakları döverek yoğurda ilave edelim. Diğer bütün yufkaları da bu şekilde dörderli gruplar halinde hazırladıktan sonra üzerlerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı yoğurdu gezdirelim. Tereyağını eritip toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edip ateşten alarak, yoğurdun üzerine dökelim. Böreği üçgen dilimler halinde keserek servis yapalım.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
böreği, kayseri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gerdan Böreği Elysian Hamur İşleri 0 03 Mayıs 2014 10:47
Çin Böreği oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:03
Kol Böreği N999 Hamur İşleri 0 04 Mart 2012 14:47
Çin Böreği Afrodit Hamur İşleri 0 26 Ekim 2010 13:09
Buzdolabı Böreği YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:03