IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 22 Ocak 2011, 14:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tirit (konya)




4 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Dana kuşbaşı (400 gram)
Margarin (1, 5 çorba kasığı)
Pide (1 adet)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (i çay kaşığı)
Kimyon (1 çay kaşığı)
Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (yarım adet)
Maydanoz (1/6 demet)
Su (1,5 bardak, sıcak)
Sosu için:
Domates (2 adet)
Tuz (yarım çay kaşığı)
Karabiber (varım çay kaşığı)
Tereyağı (1 çorba kaşığı)

Bİr tencerenin içine 1 çorba kaşığı margarin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve eritin. Eriyen yağın üzerine 400 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yaklaşık 5-6 dakika yüksek ateşte karıştırarak, etlerin sulanmasına müsaade etmeden kavurun. Kavrulan etin üzerine 1, 5 bardak sıcak su[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve bu şekilde kapağını kapatarak yaklaşık 45 dakika kısık ateşte kaynatın.
Diğer yanda sosu hazırlamak için 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i önce ortadan ikiye bölün ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Aynı işlemi tüm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] parçaları için uygulayın.
Boş bir tavayı ocağın üzerine alın ve içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin. Eriyen yağın içine rendelediğiniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave edin ve bu şekilde 1-2 dakika daha karıştırın. Tavayı ocaktan indirin ve bir kenara alın.
1 adet pidenin iki tarafını da margarin ile yağlayın. Pideyi boş bir tavanın içine alın. Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika pidenin her iki yüzünü de kızartın. Kızaran pideyi tavadan alın. Uzunlamasına dilimleyin ve bir servis tabağının içine alın. Pişmek üzere olan etin üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve kapağını tekrar kapatın.
Tabağın içine aldığınız pidenin üzerine hazırladığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sosunu gezindirerek dökün. Tamamen suyunu çekmiş olan eti ocaktan indirip pidenin üzerine yayın. Üzerine 1 çay kaşığı kimyon serpin. Yarım adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı uzunlamasına doğrayın ve tabaktaki etlerin üzerine dizin. Son olarak 1/6 demet maydanozu ince ince dilimleyip etlerin üzerine serpiştirin ve yemeği servise hazır hale getirin.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
konya, tirit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konya Tirit Tarifi Sarya Et Yemekleri 1 05 Mayıs 2022 15:34
Vişneli tirit (konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 15:05
Tirit kebap (konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 15:04
Tirit (Denizli) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 15:02
Domatesli Tirit YapraK Yemek Tarifleri 0 09 Şubat 2010 17:57