IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 17:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Silifke batırığı (mersin)




Malzeme
Duru köftelik bulgur 2 su bardağı
Kavrulmuş, çekilmiş yer fıstığı 3/2 su bardağı
Kavrulmuş, çekilmiş susam 1/2 su bardağı
Kuru nane 1 çorba kaşığı
Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı
Biber salçası 1 çorba kaşığı
Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet
Maydonoz 1 demet
Taze nane yarım demet
Yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım demet
Domates rendesi 1 kg
Domates kurusu 1 çay bardağı
Nar ekşisi 2 çorba kaşığı kaşığı
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI
Batırığın yapılacağı kaba çiğ köftelik bulgur konur.Yanına çekilmiş yer fısıtığı içi, susam,domates kurusu ve salça konur. Çiğ köftelik bulgur ıslatılmadan diğer karışım sıcak su ile ıslatılır, ovulur. Bu karışıma azar azar çiğ köftelik bulgur ovularak ilave edilir. Daha sonra çok küçük doğranmış kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunun yarısı,kuru nane ve kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Çiğ köftelik bulgur yumuşadıktan sonra doğranmış maydonoz ,yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],ve nanenin yarısı ile bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Tercihen yapılan batırğın yarısı küçük sıkmalar şeklinde ayrılır. Batırığın kalanına kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu, maydonoz, nane ve yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek tekrar ovulur. İçme suyu ile sulandırılır. Limon nar ekşisi ve tuz ilave edilir. Yanında haşlanmış lahana, turşu, marul,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salatalık ile servis yapılır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
batiriği, batırığı, mersin, silifke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mersin Seleukeia-Kalykadnos (Silifke) Antik Kenti AftieL Akdeniz Bölgesi 0 31 Ağustos 2014 17:22
İçel - Silifke Atatürk Evi (Müze-Ev) Tarihçesi Sevda Atatürk Köşesi 0 03 Ağustos 2014 23:43
Mersin Silifke İlçesi efLatun Akdeniz Bölgesi 0 08 Aralık 2011 23:14
Silifke'de Yetişen Defne Yaprağı 60 Ülkeye İhraç Ediliyor.. Düş Haber Arşivi 0 19 Ekim 2011 14:21