IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Bodrum usulü patlıcan "köpeoğlu" (muğla) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378894-bodrum-usulu-patlican-quotkopeogluquot-mugla.html)

Sır 24 Ocak 2011 17:40

Bodrum usulü patlıcan "köpeoğlu" (muğla)
 
Malzemeler :
Patlıcan 4 Adet
Sivribiber 2 Adet
Kızartmak İçin :
Komili Sızma Zeytinyağı
Sosu :
Domates 4 Adet
Komili sızma zeytinyağı 2 Adet
Sarımsak 2 Diş
Kesme şeker 2 Adet
Sirke 1 Yemek Kaşığı
Tuz-karabiber
Üzeri İçin :
Sarımsaklı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI:
1- Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın.Acısını çıkarmak ve kararmamsı için tuzlu su da bekletin. Kızartmadan önce su dan çıkarıp, iyice suyunu sıkın. Havlu kağıt ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kurulayıp, kızgın zeytinyağında iyice kızartın. Zeytinyağ soğuk olur ise[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar fazla yağ çeker. Kızaran[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların fazla yağını süzmek için havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın. Patlıcanlardan sonra sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leride kızartın.
2- Sosu için:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin kabuklarını çıkaraıp, küp küp doğrayın.
3- Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
4- Küçük bir tenecereye doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri, şekeri, sirkeyi,kıyılmış Sarımsakları, Komili Sızma zeytinyağını, tuzu, karabiberi koyup, bir taşım kaynatın. Soso kıvamına geldikten sonra içine kızarmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edip,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları sos ile birlikte bir taşım kaynatın. 5- Soslu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları servis tabağına alıp, ılıtın. Daha sonra üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kızarmış sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile süsüleyip, servis edin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk