![]() |
Sac kavurması (şanlıurfa) Malzemeler: 2 kg. kemiksiz taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti, 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 3 yeşilbiber, 4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı, 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı Et özel sac kavurma tavasına alınır.1 su bardağı su eklenir. Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir. Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur. 3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir. Bu karışıma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılır.Sac tavası iki kulplu yayvan bir kaptır.Yalnızca bu maksatta kullanılır. Sofraya tava ile birlikte sunulur. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk