IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Sac kavurması (şanlıurfa) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/379019-sac-kavurmasi-sanliurfa.html)

Sır 24 Ocak 2011 21:56

Sac kavurması (şanlıurfa)
 
Malzemeler:
2 kg. kemiksiz taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti,
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
3 yeşilbiber,
4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı,
1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı
Et özel sac kavurma tavasına alınır.1 su bardağı su eklenir.
Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir.
Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur.
3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir.
Bu karışıma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır.
Sıcak servis yapılır.

Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılır.Sac tavası iki kulplu yayvan bir kaptır.Yalnızca bu maksatta kullanılır. Sofraya tava ile birlikte sunulur.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk