IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 21:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sac kavurması (şanlıurfa)




Malzemeler:
2 kg. kemiksiz taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti,
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
3 yeşilbiber,
4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı,
1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı
Et özel sac kavurma tavasına alınır.1 su bardağı su eklenir.
Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir.
Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur.
3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir.
Bu karışıma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır.
Sıcak servis yapılır.

Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılır.Sac tavası iki kulplu yayvan bir kaptır.Yalnızca bu maksatta kullanılır. Sofraya tava ile birlikte sunulur.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kavurmasi, sac, şanliurfa, Şanlıurfa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sarmaşık Otu Kavurması Cappy Sebze Yemekleri 0 04 Mayıs 2014 22:20
Fasulye Kavurması N999 Yemek Tarifleri 0 11 Nisan 2012 13:14
Rumeli Kavurması N999 Et Yemekleri 0 19 Şubat 2012 23:48
Geleneksel kurban bayramı yemeklerinden olan -Kurban Kavurması- Et Kavurması(Resimli) Sevda Et Yemekleri 0 06 Kasım 2011 11:56
Pırpırım kavurması (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 21:58