Malzemeler:
2 kg. kemiksiz taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti,
2
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
3 yeşilbiber,
4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı,
1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Et özel sac kavurma tavasına alınır.1 su bardağı su eklenir.
Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir.
Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur.
3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir.
Bu karışıma
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır.
Sıcak servis yapılır.
Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılır.Sac tavası iki kulplu yayvan bir kaptır.Yalnızca bu maksatta kullanılır. Sofraya tava ile birlikte sunulur.