IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ocak 2011, 00:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamsili bulgur pilavı (trabzon)




Malzeme
Hamsi 1000 gram
Tuz 3 tatlı kaşığı
Soğan 2 orta boy
Domates 2 küçük boy
Yeşil sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 orta boy
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Su 3 su bardağı
Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6-8

YAPILIŞI
Balıkların başı kopartılarak içi temizlenir, kılçıkları çıkarılır ve yıkanır. Süzgece alınıp bir tatlı kaşığı tuz serpilerek karıştırılır. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Domates ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yıkanır.Domatesler küçük küp şeklinde ,biberler ise halka şeklinde doğranır. Tencereye yağ,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler konur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pembeleşinceye kadar kavrulur.Domates ilave edilip 3-4 dakika pişirilir,salça ve bulgur eklenerek karıştırılır, sıcak su dökülür,kaynayınca tuz ve kırmızıbiberilave edilerek önce orta,sonra hafif ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirilir. Cam fırın kabı yada kenarlı tepsi yağlanır,hamsilerin sırtları tepsiye gelecek şekilde tepsinin dibine ve kenarlarına dizilir. Pilav, balıkların üzerine döşenir. Pilavın üzeri,hamsilerin sırtı dışa gelecek şekilde kapatılır.Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Servis tabağına ters çevrilerek sıcak olarak servis yapılır. (K.K.Usta)

NOT: Doğu Karadeniz Bölgesi yemeklerindendir. Tarif Trabzon'dan alınmıştır. Bazı yörelerde "İçli Tava" olarak da bilinmektedirHamsili Pilav çoğunlukla iç pilav ile yapılır

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bulgur, hamsili, pilavi, pilavı, trabzon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mercimekli Bulgur Pilavı Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:31
Hamsili Pilav - Trabzon Burce Yöresel Yemekler 0 16 Mayıs 2012 15:46
Hamsili bulgur pilavı (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:53
Sebzeli Bulgur Pilavı! Dilara Makarnalar Pilavlar 0 23 Nisan 2010 13:23
Cevizli Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Aralık 2009 14:04