IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ocak 2011, 00:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mezgit buğulama (trabzon)




Malzemeler (4 kişilik):
1/2 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
3 adet marul yaprağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri fileto halinde iri parçalara bölünüz. Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz. Domates ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri halkalar halinde kesiniz. Maydanozu ince kıyınız. Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz. Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri yerleştiriniz. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]uz. Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz. Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dk. pişiriniz. Sıcak servis yapınız.

Not: Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir. Mezgit, Trabzon mutfağında çok kullanılan bir balıktır ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] buğulama da meşhur bir Trabzon yemeğidir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buğulama, mezgit, trabzon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çipura Buğulama Violent Deniz Ürünleri 0 21 Mayıs 2013 22:05
Sardalya Buğulama Burce Deniz Ürünleri 0 22 Mart 2012 15:43
Yumurtalı mezgit (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 00:27
Yumurtalı mezgit (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 14:13
Hamsi buğulama (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 14:07