11 Kasım 2011, 14:36 | #1 | |
Çevrimiçi ♪ Lafazan FM ♪
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Caba güveci (kastamonu) 1,5 kg kemikli kuzu eti 4 adet patates 6 adet sivri biber 4 adet domates 2 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Kızartma yağı Önce etler kendi yağlarıyla renk alacak kadar kızartılır. Patatesler daire şeklinde doğranır. Biberler bir kaç parçaya kesilir. Kızgın yağda kızartılır. Güveci (caba) dibine yarım daire şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağın yarısı, kızarmış patates, biberin yarısı, halka doğranmış domatesin yarısı konur. Et yerleştirilir. Üzerine kalan malzeme konur. Tuz serpilir. Güvecin kapağı kapatılır. 200 derece fırında 50 dakika pişirilir. | |
|
Etiketler |
caba, güveci, kastamonu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ev güveci (çankırı) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:40 |
Bilecik güveci | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:52 |
Harput Güveci | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:19 |