11 Kasım 2011, 14:37 | #1 | |
Çevrimiçi ♪ Lafazan FM ♪
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tarihi kastamonu bandumasi (islama) Malzemeler: 1 adet yarım hindi veya bütün tavuk 7 adet kuru yufka 500 gram dövülmüş ceviz 500 gram tereyağı 50 gram pul biber 1 çorba kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Hazırlanışı: Yarım hindi veya bütün tavuğu tencereye koyun, suyunu da ilave ettikten sonra tuzunu ve pul biberini atıp kısık ateşte yaklaşık 90 dakika süreyle pişirin. Pişen tavuğun suyunu ayrı bir tencereye alın, tavuğu iyice didikleyip karabiberle harmanlayın. Tencereye aldığınız tavuk suyuna 250 gram tereyağı ekleyip kaynatın. Yuvarlak börek tepsisinin içini güzelce yağlayın. Yufkaları 10 santim uzunluğunda 2 parmak genişliğinde kesin, kestiğiniz her parçayı hazırladığınız tereyağlı ve tavuk sulu tencereye batırarak dürüm yapın. Yağlı tepsiye ufak dürümler halinde dizmeye devam edin. 250 gram tereyağını iyice kızartın, tepsiye dizdiğiniz dürümlerin üzerine fırçayla tereyağı sürün. Didiklenmiş tavuğu dürümlerin üzerine serpiştirin. Dövülmüş cevizi ilave ettikten sonra tekrar üzerine dürüm dizip, tekrar fırçayla yağlayın. Aynı şekilde tavuk ve cevizi ilave ettikten sonra işlemi bitirin. Ocağı yakıp kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servise sunun. | |
|
11 Kasım 2011, 14:59 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Tarihi kastamonu bandumasi (islama) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Allah'ım ya Demin Yemek Yedim Ama Bunu Yemek İçin Herşeyimi Verebilirim Şuan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Of Memleketimi Özledim yahu ! |
|
Etiketler |
bandumasi, islama, kastamonu, tarihi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kastamonu il arşivi | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 87 | 05 Haziran 2013 12:12 |
Kastamonu | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:33 |
Kastamonu pilavı | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:29 |
Banduma (kastamonu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:16 |
çemen (kastamonu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:14 |