IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 11 Kasım 2011, 14:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tirit (kastamonu)




750 gram dana kuşbaşı
6 dilim köy ekmeği
15 litre su
1 yemek kaşığı salça
1 adet beyaz soğan(piyazlık doğranacak)
150 gram tereyağı (salça için)
150 gram tereyağı (tiridin üstüne dökmek için)
1 yemek kaşığı yaprak pul biber
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Köy ekmeklerini lokma halinde doğrayın, tepsiye sererek firına atıp kızarıncaya kadar pişirin. Tencereye eti ilave ettikten sonra suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Ayrı bir tencereye tereyağını ilave edip eridikten sonra salçayı atın ve kavurun. Pul biberi, tuzu ve suyu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Hazır hale gelen sosa pişen eti ve piyazlık soğanı ekleyip, bu şekilde 30 dakika süreyle kısık ateşte pişirin. Hazırlamış olduğunuz ekmekleri tepsiye serdikten sonra tenceredeki etleri ve sosunu güzelce üzerine yayın. Bir tavaya tereyağını ilave edip eritin, içine biraz da yaprak pul biber serpin. Hazırlamış olduğunuz tereyağını üzerine dökerek tiridi servise hazır hale getirin.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
kastamonu, tirit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıymalı Tirit Tarifi yeSa Et Yemekleri 0 13 Nisan 2020 17:57
Vişneli tirit (konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 15:05
Tirit (konya) Sır Yöresel Yemekler 2 22 Ocak 2011 15:00
Tirit (Denizli) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 15:02
Domatesli Tirit YapraK Yemek Tarifleri 0 09 Şubat 2010 17:57