11 Kasım 2011, 14:39 | #1 | |
Çevrimdışı ♪ Lafazan FM ♪
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kabak paçasi (kastamonu) MALZEMELER 1 kg. yemeklik kabak 4 dolu çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı (tepeleme) un 2 çorba kaşığı sirke 5 adet yumurta 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kaşık tereyağ Tuz Pulbiber HAZIRLANIŞI Kabakların kabuğu bıçakla kazınarak rendenin kalın tarafı ile rendelenir. Rendelenmiş kabaklar teflon bir tavada sıvı yağ ve tuz ile öldürülür. Diğer tarafta un, çok az su ile sulandırılır. Yoğurt, sirke, yumurta buna karıştırılır. Sarımsaklar da ezilerek buraya eklenir ve malzeme bir karışım haline getirilir. Pişen kabağımızın üzerine karışım dökülerek, tahta bir kaşık veya spatül ile yer yer açılır ve karışımın dibe inmesi sağlanır (Kesinlikle Karıştırılmaz !). Tavanın kapağı örtülerek 10 dk. kısık ateşte pişirilir. Ayrı bir yerde tereyağ eritilerek içine arzuya göre pulbiber konulur ve paçanın üzerine dökülerek süslenir. Kastamonu yöremizin bir yemeği olan paça, kabak yerine patatesli ya da mantarlı olarak da yapılabilir. Patates veya mantar küp şeklinde doğranarak (Rendelenmez!) kabak yerine kullanılabilir, diğer malzemeler ve hazırlanışı aynıdır. Bir oturuşta bir tavayı bitiremezseniz paçayı soğuk olarak da yiyebileceğinizi unutmayın. | |
|
Etiketler |
kabak, kastamonu, pacasi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kastamonu il arşivi | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 87 | 05 Haziran 2013 12:12 |
Neden Kastamonu? | Kalemzede | Atatürk Köşesi | 0 | 15 Eylül 2011 19:59 |
Kastamonu | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:33 |
Banduma (kastamonu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:16 |
çemen (kastamonu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:14 |