03 Mart 2012, 01:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1) | Cağ Kebabı (Erzurum Yöresel Yemeği) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Cağ Kebabı (Erzurum Yöresel Yemeği) Malzemeler: 1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 1 adet kuru soğan 100 gr. Yoğurt tuz karabiber lavaş ekmeği domates, yeşil biber Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir. | |
|
Etiketler |
cad, yemedi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Iğdır Yöresel Giysiler | Ecrin | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 03 Aralık 2011 13:30 |
Adana Yöresel Yemekleri | Ecrin | Akdeniz Bölgesi | 0 | 03 Aralık 2011 10:53 |
Karabük Yöresel Mutfağı | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 03 Aralık 2011 10:20 |
Yöresel Kuş İsimleri | Ezgi | Hayvanlar Alemi | 0 | 07 Kasım 2011 17:32 |
Bingöl Yöresel El Sanatları | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 18 Ağustos 2011 02:37 |