![]() |
Boşnak Mantısı Boşnak Mantısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 3 bardak un Tuz, su Aralarına sürmek için yarım paket tereyağı (125 gr. Kadar) İç malzemesi: 300 gr. Kıyma 1 tane ince kıyılmış kuru soğan Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kıymayı ocağa koyup rengi dönünce soğanı katıp soğan katıp bir süre daha kavurduktan sonra baharatlarını koyup ocaktan alın. Soğumaya bırakın… Un, su ve tuzla hamuru yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan 6-7 beze yapıp bezeleri tabak büyüklüğünde açın, üzerine yumuşak tereyağı sürün. Diğer bezeleri de aynı işlemeden geçirip yağlanmış hamurları üst üste dizin. Elde ettiğiniz tek parça yağlı hamuru yağlı bir masa vs. üzerinde fazla inceltmeden elinizle çekerek açın. Dikkat edin hamur mantı hamuru kadar incelmeyecek. Açtığınız hamuru üç parmak eninde ve boyunda kare olarak kesin. Parçaların üzerine tamamen soğuyan kıymalı harçtan paylaştırıp tıpkı bir bohça katlar gibi katlayıp katlı olan taraf tepsiye gelecek şekilde fırın tepsinize dizin. Kalan yağı üzerilerine sürün ve önceden ısıtılmış 180° de kızarana kadar pişirin. İster üzerine yoğurt dökerek ister sade olarak servis yapın. Afiyet olsun… |
Cevap: Boşnak Mantısı cok guzel bızım evlerde 1 haftada bır yapılır :) |
Cevap: Boşnak Mantısı Bizim kizlar oyunu birakti yemege magazine daldi. Hehe :) @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de bir boşnak olarak iyi bosnak mantisi yapar. |
Cevap: Boşnak Mantısı Yaz geldi yaaz, hep kilo bunlar! @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonra tombul diyor kızlar! |
Cevap: Boşnak Mantısı Alıntı:
|
Cevap: Boşnak Mantısı Güzele benziyor. :) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk