22 Temmuz 2012, 14:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gaziantep (Katmer) Gaziantep (Katmer) Malzemeler Hamur için; 150 gr un 1 çay bardağı su 1 çay bardağı tuz İçi için;2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı 100 gr süt kaymağı Hazırlanışı Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilirBiraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır Elle havada çevrilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır Tepsiye konarak fırına sürülür10-15 dk fırında kızarıncaya kadar pişirilir Katmer servise hazırdır | |
|
Etiketler |
gaziantep, katmer |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Katmer Tarifi Resimli | AnqeL | Hamur İşleri | 1 | 21 Haziran 2012 08:40 |
Nefis Katmer Tatlısı | Violent | Tatlılar | 0 | 15 Haziran 2012 14:53 |
Katmer tatlısı | Feronia | Tatlılar | 0 | 01 Kasım 2011 09:41 |
Gaziantep | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:25 |
Katmer Poğaça - Oktay Usta'dan | Hesna | Hamur İşleri | 5 | 21 Eylül 2009 11:32 |