![]() |
Erzincan (Gendime Pilavı) Erzincan (Gendime Pilavı) MALZEMESİ: 1′er su bardağı nohut ve buğday 3 soğan katıyağ 100 gr kavurma su tuz YAPILIŞI: Nohutu bir gece öncesinden ıslatın Buğday ve nohutu üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su ile bir taşım kaynatın Kısık ateşte 15 dk pişirip suyunu süzdürün Kızgın yağda doğranmış soğanları ve kavurmayı soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup buğday ve nohutun üzerine boşaltın 2 bardak su koyup bir taşım kaynatın ve tuzunu ayarlayın Suyunu çekinceye kadar pişirin Tavada biraz yağ kızdırıp pilavın üzerine gezdirin |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:41. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk