22 Temmuz 2012, 14:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Erzincan (Gendime Pilavı) Erzincan (Gendime Pilavı) MALZEMESİ: 1′er su bardağı nohut ve buğday 3 soğan katıyağ 100 gr kavurma su tuz YAPILIŞI: Nohutu bir gece öncesinden ıslatın Buğday ve nohutu üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su ile bir taşım kaynatın Kısık ateşte 15 dk pişirip suyunu süzdürün Kızgın yağda doğranmış soğanları ve kavurmayı soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup buğday ve nohutun üzerine boşaltın 2 bardak su koyup bir taşım kaynatın ve tuzunu ayarlayın Suyunu çekinceye kadar pişirin Tavada biraz yağ kızdırıp pilavın üzerine gezdirin | |
|
Etiketler |
erzincan, gendime, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gendime çorbası (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 30 Ekim 2010 17:41 |
Yunan Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:43 |
Yaz Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:43 |
Hint Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:37 |
Çin Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 12 Nisan 2009 17:51 |