IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Temmuz 2013, 20:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Madımak Aşı (Sivas Yöresi)




Malzemeler
1 kg madımak
200 gr kuşbaşı et
1 kuru soğan
2 yemek kasığı tereyağı
1 yemek kasığı salça
1 fincan kalın bulgur (Türk kahvesi fincanı)
tuz
karabiber

Hazırlanışı
Madımaklar geniş bir tahta üzerinde keskin ağızlı satırla iyice kıyılır. Bu kıyma işi özenle yapılmalıdır. Fazla ezilir veya büyük parçalı bırakılırsa lezzetli olmaz. Mikserde çekilirse de gerekli lezzeti vermez. Kıyılan madımaklar özellik ve rengini kaybetmemelidir. Soğan yemeklik doğranır yağ ve salça biraz kavrulur et eklenir 2 dk kavrulur madımak koyulur. Üzerini geçecek kadar su eklenir, tuz, karabiber eklenir. Su 10 dk kaynayınca bulgur üzerine dökülür. Karıştırılır. Ocağın altı en kısık düzeye getirilir ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşı, madımak, sivas, yöresi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sivas Karıştı...Madımak Önünde Gerginlik Aze Haber Arşivi 1 03 Temmuz 2011 11:07
madımak(yozgat) yoSun Yöresel Yemekler 0 23 Kasım 2010 16:05
Sivas Yöresi Sır Yöresel Yemekler 0 19 Ekim 2010 19:12
Sivas Katliamı veya Sivas Madımak Olayı Metin Merak Ettikleriniz 0 26 Kasım 2008 16:20