21 Temmuz 2013, 20:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Madımak Aşı (Sivas Yöresi) Malzemeler 1 kg madımak 200 gr kuşbaşı et 1 kuru soğan 2 yemek kasığı tereyağı 1 yemek kasığı salça 1 fincan kalın bulgur (Türk kahvesi fincanı) tuz karabiber Hazırlanışı Madımaklar geniş bir tahta üzerinde keskin ağızlı satırla iyice kıyılır. Bu kıyma işi özenle yapılmalıdır. Fazla ezilir veya büyük parçalı bırakılırsa lezzetli olmaz. Mikserde çekilirse de gerekli lezzeti vermez. Kıyılan madımaklar özellik ve rengini kaybetmemelidir. Soğan yemeklik doğranır yağ ve salça biraz kavrulur et eklenir 2 dk kavrulur madımak koyulur. Üzerini geçecek kadar su eklenir, tuz, karabiber eklenir. Su 10 dk kaynayınca bulgur üzerine dökülür. Karıştırılır. Ocağın altı en kısık düzeye getirilir ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
aşı, madımak, sivas, yöresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sivas Karıştı...Madımak Önünde Gerginlik | Aze | Haber Arşivi | 1 | 03 Temmuz 2011 11:07 |
madımak(yozgat) | yoSun | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Kasım 2010 16:05 |
Sivas Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 19:12 |
Sivas Katliamı veya Sivas Madımak Olayı | Metin | Merak Ettikleriniz | 0 | 26 Kasım 2008 16:20 |