![]() |
Antep Mutfagı:Firik Pilavı Firik Pilavı MALZEME 1 kg. kemiksiz koyun eti 1 kase pilavlık buldur 1 kase firik 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı nohut Zeytinyağı Karabiber,tuz Yeterince su TARİFİ: Koyun eti bir tencereye konur,yıkanır,üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur.Köpükler üstüne birikince alınır.Tuz atılır.Akşamdan ıslatılan nohutlar,domates ve biber salçası,karabiber ilave edilir.Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür.Etin suyuna yıkanmış olan firik ve bulgur atılarak pişirilir.Pişince üzerine yağı gezdirilir (1 çay bardağı). Nohutları karıştırılır.Etlerin iki tarafı da kızgın yağ bulunan tavada kızartılır.Pilav servis tabağına alınır.Üstü kızartılmış et ile kaplanır.Ayran yada salata ile servis yapılır. Afiyet olsun. |
Cevap: Antep Mutfagı:Firik Pilavı güzel bir şeye benziyor bu ya. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu kadar yazmışsın bir de şey yani yapsan da yesek diyorum hani :( :)))) |
Cevap: Antep Mutfagı:Firik Pilavı Mutfak konusunda oldukça yetenekliyimdir @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], övünmek gibi olmasın eheh. :))) Birgün yaparımda yeriz birlikte. (: |
Cevap: Antep Mutfagı:Firik Pilavı Harika olur @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :) unutmucam bu sözünü. |
Cevap: Antep Mutfagı:Firik Pilavı Sen yapta yiyelim Sin. |
Cevap: Antep Mutfagı:Firik Pilavı ben sana asla bşey yapmam @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ! :) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:07. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk