![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Antep Mutfagı:Firik Pilavı Firik Pilavı MALZEME 1 kg. kemiksiz koyun eti 1 kase pilavlık buldur 1 kase firik 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı nohut Zeytinyağı Karabiber,tuz Yeterince su TARİFİ: Koyun eti bir tencereye konur,yıkanır,üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur.Köpükler üstüne birikince alınır.Tuz atılır.Akşamdan ıslatılan nohutlar,domates ve biber salçası,karabiber ilave edilir.Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür.Etin suyuna yıkanmış olan firik ve bulgur atılarak pişirilir.Pişince üzerine yağı gezdirilir (1 çay bardağı). Nohutları karıştırılır.Etlerin iki tarafı da kızgın yağ bulunan tavada kızartılır.Pilav servis tabağına alınır.Üstü kızartılmış et ile kaplanır.Ayran yada salata ile servis yapılır. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
Etiketler |
antep, mutfagıfirik, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep İşi El İşlemesi | AngeLus | El Sanatları | 1 | 03 Eylül 2012 10:53 |
Antep Ezmesi | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Eylül 2009 05:17 |