![]() |
Ankara Beypazarı güveci Malzemeler 4 kg kuzu eti Yarım kg kuyruk yağı 2 adet sivri biber 1 kg pirinç 3 orta boy domates Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Etin kaburga ve ön butları kuşbaşından daha büyük parçalara ayrılır. Güvecin içine domates ve sivri biberler doğranır. Üzerine etler ve su konularak kapağı kapatılır ve fırına sürülerek pişirilir. Kuyruk yağı iri ve küp şeklinde doğranarak kızartılır daha sonra pişirilir. Pişen et ve sebzeler güveç kabından başka bir kaba kevgirle alınır. Güveçte kalan suya pirinç ve tuz eklenerek yeniden fırınlanarak 15 dakika kadar pişirilir. Etler pilavın üzerine döşenir ve üzeri iyice kapatılarak demlenmeye bırakılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:49. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk