04 Ağustos 2013, 02:48 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ankara Beypazarı güveci Malzemeler 4 kg kuzu eti Yarım kg kuyruk yağı 2 adet sivri biber 1 kg pirinç 3 orta boy domates Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Etin kaburga ve ön butları kuşbaşından daha büyük parçalara ayrılır. Güvecin içine domates ve sivri biberler doğranır. Üzerine etler ve su konularak kapağı kapatılır ve fırına sürülerek pişirilir. Kuyruk yağı iri ve küp şeklinde doğranarak kızartılır daha sonra pişirilir. Pişen et ve sebzeler güveç kabından başka bir kaba kevgirle alınır. Güveçte kalan suya pirinç ve tuz eklenerek yeniden fırınlanarak 15 dakika kadar pişirilir. Etler pilavın üzerine döşenir ve üzeri iyice kapatılarak demlenmeye bırakılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
ankara, beypazarı, güveci |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beypazarı'nda kaçakçılık operasyonu: 4 kişi gözaltında | Lucifer | Haber Arşivi | 0 | 06 Ocak 2012 09:28 |
Bilecik güveci | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:52 |
Beypazarı yaprak sarması (ankara) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:54 |
Beypazarı'nın şebeke suyu temiz çıktı | Cemalizim | Haber Arşivi | 0 | 20 Ağustos 2008 18:39 |
Beypazarı'nda orman yangını | Cemalizim | Haber Arşivi | 0 | 19 Ağustos 2008 19:46 |