![]() |
Bingöl Keldoş Tarifi Bingöl mutfağından farklı bir yemek. Köz üzerinde pişirilen Keldoş . Malzemelerimiz nelerdir bir bakalım Bir miktar un Ilık su Sarımsak Ayran, tuz ve terayağı(Bütün malzemeler göz kararı ayarlanır ) Yapılışı şu şekildedir Unu bir kaba koyalım ( un mayasız olacak ) ılık su katarak güzelce yoğuralım.İşlem bittikten sonra aynı kabın içinde el ile dağıtarak düzeltelim. Yanan ocaktaki köz kenarlarına doğru yayılarak külleri temizlenir. Hamurumuzu közün üzerine koyarak üzeri saç ile kapatalım. Sacın üstüne de köz eklenir. Ekmeğimiz iyice kızardıktan sonra çıkartılarak soğumaya bırakılır. Şimdi ekmeğimizi alıp ufak ufak doğruyoruz.Sarımsakların kabuklarını soyarak ayran ile karıştırıp tuzunu ekliyoruz.Doğradığımız ekmekleri servis tabağına alıp üzerinden sarımsaklı ayranı ve tereyağını döküyoruz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:04. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk