13 Ağustos 2014, 20:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gaziantep Çorba Tarifleri Gaziantep Çorba Tarifleri Ezogelin çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. YapılışıMalzeme 500 gr. mercimek 1 ilikli kemik yada 1tablet et suyu-1 kuru soğan 1 adet patates-8 bardak su Yarım limon suyu-Tuz Sos için;50 gr. un 50 gr. ince doğranmış soğan 25 gr. dövülmüş sarımsak 50 gr. domates salçası 20 gr. pul biber-10 gr. kuru nane Margarin-4 bardak su Tarifi Mercimekler iyice yıkandıktan sonra bir tencerede kemik yada et suyu, soyulmuş patates (bütün olarak), soyulmuş soğan (bütün olarak), limon suyu,tuz ve 8 bardak su ile ocağa alınır. Kaynamaya yakın üzerine toplanan kefi alınır ve ağzı kapalı olarak 40-45 dk. pişirilir. Sosun Hazırlanması; Bir tencerede margarinle, ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur. Üzerine un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça ve kırmızıbiber eklenerek kavrulmaya devam edilir. Karışıma 4 bardak su ilave edilince sos hazır olur. Diğer tencereye konarak 10-15 dk. pişirilip servis yapılır. Süzme Mercimek çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Malzeme 250 gr. kırmızı mercimek 25 gr. un 50 gr. margarin 50 gr. küçük doğranmış kızarmış ekmek 1 adet patates 1 adet soğan-1 adet limon 2 adet ilikli kemik 50 gr. tereyağı 5 bardak su-Tuz, kimyon, kırmızıbiber Tarifi Bir tencereye yıkanmış olan mercimek ve ilikli kemik konur. Soyulmuş patates ve soğan tüm olarak ve tuz ile 5 bardak su ilave edilip ocağa konur. Kaynatılırken üzerindeki kefi alınır. Kaynarken ara sıra çırpılır. Karışım 45 dk. piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir. Tencereye yağ konur ve eritilir. Daha sonra yağa un ilave edilip çırpılır, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra su ve hazırlanan mercimek aktarılır. İçine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilir. Ayrı bir tavada yakılan tereyağının üzerine kırmızıbiber atılıp buda çorbanın üzerine dökülür. Çorba servise hazırdır. | |
|
13 Ağustos 2014, 20:21 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Gaziantep Çorba Tarifleri Lebeniye çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Malzeme 500 gr. parça et 1 su bardağı nohut 500 gr. süzme yoğurt 2 yumurta 100 gr. un 250 gr. pirinç 125 gr. margarin 1,5 tatlı kaşığı nane yeterince su Tarifi Bir gece önceden ıslatılmış olan nohut ve et tencereye konur. Üzerine biraz su ve tuz konarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerinde biriken köpükleri alınır, et ve nohut pişinceye kadar kaynatılır. Et ve nohut pişince içine pirinci ilave edilir, pirinçler iyice açılınca ateşten alınır. Diğer taraftan süzme yoğurda yumurta ve un ilave edilerek kısık ateş üzerinde iyice karıştırılır. Yoğurt ısınınca içine diğer tenceredeki malzemeler boşaltılır. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir. Bir tavada yağ iyice kızdırılır, nane ile karıştırılarak yemeğin üzerine dökülür. Alaca çorba Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Malzeme 1 kahve fincanı mercimek 1 su bardağı dövme 1 kahve fincanı nohut 1 yemek kaşığı kırmızıbiber 4 kuru soğan 1 yemek kaşığı tarhın 2 yemek kaşığı tereyağı 3-5 parça kırmızı biber (kuru yada taze) 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz ve yeterince su Tarifi Nohut ve dövme bir gün önceden ıslatılır, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine ayrı bir tencerede pişirilen mercimek ilave edilir. Biraz piştikten sonra halka şeklinde doğranan soğan ilave edilir. Pişmesine yakın önceden haşlanmış kırmızıbiber eklenir. İçinin malzemeleri pişince ocaktan alınır. Üzerine kızdırılmış yağda tarhın, kırmızıbiber ve karabiber dökülüp servis yapılır. |
|
13 Ağustos 2014, 20:22 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Gaziantep Çorba Tarifleri Maş çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Malzeme 2 su bardağı maş 1 çay bardağı pirinç 1 adet kurutulmuş kırmızı biber 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı kırmızı biber 2 yemek kaşığı kurutulmuş tarhın 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 12 bardak su Tarifi Maş bir tencereye alınarak üzerine 6 bardak su eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında maşların kabukları üste çıkar ve bunlar kevgir ile alınıp kalan 6 bardak su tencereye eklenir. Halka şeklinde doğranan soğan, pirinç, salça, kuru kırmızıbiber (doğranmış) ve tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Bir tavada ısıtılan yağa, soğuyunca tarhın ve kırmızı biber eklenip çorbaya ilave edilir. Yemek servise hazırdır. Un çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Malzeme 20 gr. un 50 gr. sıvı yağ 50 gr. kaşar peyniri 50 gr. bezelye 150 gr. süt Yarım demet dereotu Yeterince su Tarifi Yağ tencereye konur, biraz ısıtılır ve içine un ilave edilir. Un hafif sararana kadar kavrulur, içine ince kıyılmış kaşarlar konup karıştırılır. Bu malzemeye süt ve yeterince su ilave edilerek 15 dk. kaynatılır. Kaynayan çorbaya bezelye ile ince kıyılmış dereotu eklenip bir taşım daha kaynatılır. Yemek servise hazırdır. |
|
13 Ağustos 2014, 20:23 | #4 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Gaziantep Çorba Tarifleri Öz çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Malzeme 2 su bardağı dövme 1,5 su bardağı süzme yoğurt 1 adet tavuk budu yada göğsü 1 yemek kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta Tuz ve yeterince su Tarifi Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konur. Bir taşım kaynayınca altı kapatılarak bir gece bekletilir. Ertesi gün tekrar ocağa alınarak iyice pişirilir. Daha sonra süzgeçten geçirilir. Pişen tavuğun suyu süzülmüş olan dövemeye konur. Tavuk etleri iyice didikleyerek çorbaya konur. Süzülmüş yoğurdun içine yumurta akı konarak bir kapta iyice çırpılır. Kısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılır. Isınınca hazırlanan çorba yoğurda yavaşça ilave edilir. Pişen çorba ocaktan alınır.Bir tavada yağ iyice kızdırılır, içine kırmızıbiber eklenerek çorbanın üzerine dökülür. Çorba servise hazırdır. Şirinli çorba Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Malzeme 2,5 su bardağı pirinç 12 bardak su 2 su bardağı şeker 12 yemek kaşığı pekmez Dövülmüş ceviz yada fıstık Tarifi Pirinç suda açılıncaya kadar haşlanır. Haşlanınca şeker yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Daha sonra pekmez konup bir iki taşım kaynatılır. Koyulaştıktan sonra ocaktan alınır. Servis yaparken üzeri fıstık yada ceviz içi ile süslenir. Bulama çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Malzeme 2 su bardağı dövme 1,5 kg. yoğurt 1 adet patlıcan 1 tutam nane 2-3 adet yeşil biber 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un Tuz ve yeterince su Tarifi Bir tencerede yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır. Bu karışıma ayran kıvamına gelinceye kadar su eklenir. İçine önceden ıslatılmış olan dövme ilave edilir ve ocağa alınır. Kaynayıncaya kadar durmadan karıştırılır. Diğer taraftan patlıcan ve yeşil biberler küçük küçük doğranarak parçalanmış olan nane ile çorbaya eklenir. Dövme ve içerisindeki sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine isteğe göre yağ ve kımızı biber eklenerek servis yapılır. Katma çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Malzeme 2 su bardağı dövme 1-1,5 kg. yoğurt 3-4 diş sarımsak Kuru nane Tuz ve yeterince su Tarifi Bir tencereye önceden ıslatılmış olan dövme üzerine su ve tuz ilave edilerek yumuşak pilav halini alıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda iyice dövülen sarımsak, yoğurdun içine konur ve 2 bardak su ilave edilerek katı bir ayran halini alıncaya kadar çırpılır. Pişen dövme derin bir kapta soğutulur. Soğuyunca özleşinceye kadar yoğrulur (5 dk.). İçine hazırlanan katı ayran eklenir ve karıştırılır. Çorbanın üzerine biraz kuru nane eklenerek soğuk olarak servis yapılır. Alıntı |
|
Etiketler |
corba, gaziantep, tarifleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gaziantep gezilecek yerler ve Gaziantep tarihi yerleri | Violent | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 02 Şubat 2014 13:45 |
şirinli çorba (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:03 |
Alaca çorba (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 15:59 |