![]() |
Antep Mutfagı:Borani Borani MALZEME; 500 gr. pancar 1 baş kuru soĞan 200 gr. yağsız kıyma 100 gr. loglaz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı margarin Yeterince su TARİFİ Önce pancar iyice yıkanıpp bütün olarak bir tencerede 2-3 dk. haşlanır.Haşlanan pancarlar bir süzekte iyice süzülür.Pancarlar istenilen büyüklükte doğranır.Diğüer tarafta et yağ ile biraz kavrulur.Kavrulan etin içine diş diş doğranmış soğanlar konup biraz daha kavrulur ve içine salçası konup karıştırılır.Bir gün önceden ıslatılan loğlazlar kavrulan etin içine aılır.Üzerine 3 bardak su ilave edilerek lağlazlar pişene kadar kaynatılır.r.Loğlazlar piştikten sonra doğranmış pancar yemeğin içine konur ve 1-2 taşım kaynatılır.Yemek servise hazırdır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:42. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk