IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Antep Mutfagı:Borani (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/605884-antep-mutfagi-borani.html)

SimHa 20 Ağustos 2014 14:14

Antep Mutfagı:Borani
 
Borani

MALZEME;
500 gr. pancar
1 baş kuru soĞan
200 gr. yağsız kıyma
100 gr. loglaz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
Yeterince su

TARİFİ
Önce pancar iyice yıkanıpp bütün olarak bir tencerede 2-3 dk. haşlanır.Haşlanan pancarlar bir süzekte iyice süzülür.Pancarlar istenilen büyüklükte doğranır.Diğüer tarafta et yağ ile biraz kavrulur.Kavrulan etin içine diş diş doğranmış soğanlar konup biraz daha kavrulur ve içine salçası konup karıştırılır.Bir gün önceden ıslatılan loğlazlar kavrulan etin içine aılır.Üzerine 3 bardak su ilave edilerek lağlazlar pişene kadar kaynatılır.r.Loğlazlar piştikten sonra doğranmış pancar yemeğin içine konur ve 1-2 taşım kaynatılır.Yemek servise hazırdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk