IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ağustos 2014, 14:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antep Mutfagı:Borani




Borani

MALZEME;
500 gr. pancar
1 baş kuru soĞan
200 gr. yağsız kıyma
100 gr. loglaz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
Yeterince su

TARİFİ
Önce pancar iyice yıkanıpp bütün olarak bir tencerede 2-3 dk. haşlanır.Haşlanan pancarlar bir süzekte iyice süzülür.Pancarlar istenilen büyüklükte doğranır.Diğüer tarafta et yağ ile biraz kavrulur.Kavrulan etin içine diş diş doğranmış soğanlar konup biraz daha kavrulur ve içine salçası konup karıştırılır.Bir gün önceden ıslatılan loğlazlar kavrulan etin içine aılır.Üzerine 3 bardak su ilave edilerek lağlazlar pişene kadar kaynatılır.r.Loğlazlar piştikten sonra doğranmış pancar yemeğin içine konur ve 1-2 taşım kaynatılır.Yemek servise hazırdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antep, mutfagıborani


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antep Mutfagı:Simit Aşı SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 13:47
Antep Mutfagı:Şiveydiz SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 12:57
Antep Mutfagı:Sarımsak Aşı SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 12:49
Antep Mutfagı:Mumbar SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:33
Antep Mutfagı:Öz Çorbası SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:32