IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ağustos 2014, 03:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antep Mutfagı:Öz Çorbası




Öz Çorbası

MALZEME;
2 su bardağı dövme
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 adet tavuk budu yada göğsü
1 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Tuz ve yeterince su

TARİFİ:
Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konur.Bir taşım kaynayınca altı kapatılarak bir gece bekletilir.Ertesi gün tekrar ocağa alınarak iyice pişirilir.Daha sonra süzgeçten geçirilir.Pişen tavuğun suyu süzülmüş olan dövemeye konur.Tavuk etleri iyice didikleyerek çorbaya konur.Süzülmüş yoğurdun içine yumurta akı konarak bir kapta iyice çırpılır.Kısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılır.Isınınca hazırlanan çorba yoğurda yavaşça ilave edilir.Pişen çorba ocaktan alınır.Bir tavada yağ iyice kızdırılır,içine kırmızıbiber eklenerek çorbanın üzerine dökülür.Çorba servise hazırdır.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antep, çorbası, mutfagıÖz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:28
Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:27
Antep Mutfagı:Firik Pilavı oneofgirl Yöresel Yemekler 5 13 Eylül 2013 14:38