Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Çukur bir kaseye lor peynirimizi koyup elimizle ufalıyoruz. Üzerine bütün baharatlarımızı koyup iyice yoğuruyoruz (Baharatlar isteğe bağlı değiştirilebilir. Kekik, çörek otu ilave edilebilir). İstediğimiz büyüklükte toplar yapıp düz bir kaseye sıralıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. Bu mevsim az yapıp yiyoruz. Yazın yaptığımızda kağıt havlu serilmiş tepsimize sıralayıp arada çevirerek 3-4 gün balkonumuzda kurutup kavonozlara dolduruyoruz. Üzerine zeytinyağı, bir kaç dal defne yaprağı koyup buzdolabında uzun süre saklıyoruz. Kahvaltılarda, domates salatasının üzerine serpebilir, ezip üzerine yağ ve siyah zeytin koyarak yiyebiliriz. Küflendirerek de tüketilmesi tavsiye edilir ama ben onu yapamıyorum. Yaza fazlaca kurutup kaldıracağım. Şimdi az az yapıp kahvaltılarda keyifle yiyelim. Afiyet olsun. resimlitarif |
Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı olsa da yesek.. mmm |
Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı Her sabah kahvaltida yiyorum. Kuflenmesi derken yaptiktan sonra ne kadar uzun sure kalirsa o kadar guzel oluyor. GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı Hic tatmadim yemedim, bilgim ve fikrim yok ama ilgimi cekti guzel oldugu belli;yorumun icin tesekkurler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:19. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net