![]() |
KOLAKAS YEMEĞİ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Bir tencereye tereyağını koyuyoruz ardından soğan ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Salçayı da ekledikten sonra karıştırıyoruz ve salça renk verir vermez bir tabak kadar su koyuyoruz. Sudan geçirip küçük parçalara ayırdığımız etleri de tencereye ilave edip kızartıyoruz. Etler kızardıktan sonra tencereden alıyoruz. Yemeğe kereviz ekleyeceksek yemeklik doğradığımız kereviz saplarını tencereye ilave ederek solduruyoruz ve salça ekliyoruz. Salça ve kereviz sapları harmanlandıktan sonra etleri tencereye tekrardan koyuyoruz. Ardından kolakas yumrusunun kabuğu soyup ve temiz bir bezle siliyoruz. (Kolakas soyulduktan sonra yıkanmamalıdır, çünkü yıkanması pişirmeyi olumsuz etkiler ve yemekte istenilen kıvam sağlanamaz.) Soyup temizledikten sonra, üstten başlayarak lokma büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Doğranan parçaları tencereye ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Kolakasın içine limon suyunu sıkıyoruz isteğe göre kimyon da koyulabilir. Son olarak tuzu ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirdikten sonra yemeği servis ediyoruz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:53. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk